Posts

Today's Pick: Manatee - See cows - Dugong

Image
  Manatee | See cows | Dugong @Sumber: Bing Manatee Manatees are closer cousins to elephants than to fellow sea mammals like whales and dolphins. They follow a fully herbivorous diet of sea grasses and other marine plants – so these fish don’t need to worry about being eaten by the manatee on our homepage. Human activity is a substantial threat to these creatures, known as ‘sea cows’, which are often hurt or killed by boat propellers. But the good news is manatee populations near Florida in the United States, where our photo has been taken, have improved since their low point in the early 1990s, when it was thought only about 1,200 were left. There are estimated to be 5,000 or more in Florida today and at least 13,000 worldwide. Manatee @ See cows @ Dugong - Definitely NOT SIAKAP! 😅 Facts: Dugongs are cousins of manatees and share a similar plump appearance, but have a dolphin fluke-like tail. And unlike manatees, which use freshwater areas, the dugong is strictly a marine mammal. Com

Siakap Masak EMPAT Rasa Pun Ada Ke?

Image
 Subhanallah... Ingatkan dah habis cerita ni Sumber: Facebook

11.11 Only Deals - Sepanjang Hari Shopee Sales

Image
  ALL DAY 11.11 OFFER!! 11 Nov, SEPANJANG HARI!! 11 dot 11 is coming gais.. Jangan Lupa ESOK 11.11.2021 Kita ada Up To 50% Offers *untuk semua produk Caj penghantaran *RM1.00 - S'jung|Sabah|S'wak 11.11 Only Deals 👜 11.11 ONLY DEALS 👜

Nur Aziz Online Kini Boleh Terima Transaksi Luar Negara

Image
 Assalamu'alaikum wbt... Alhamdulillah sekali lagi kita bertemu di ruang maya. Minggu ini adalah minggu kami mendapat berita gembira dari platform Shopee. Online store kami Nur Aziz Online - Shopee sudah boleh menerima tempahan terus oleh pelanggan-pelanggan yang luar dari Malaysia. Kalau sebelum ini ada beberapa pelanggan kami terpaksa menunggu balasan (rensponse) secara manual dari pihak kami untuk membuat tempahan, tetapi kini setiap pelanggan boleh terus membuat transaksi secara terus di platform Shopee kami. Semoga dengan penambah-baikan perkhidmatan kami untuk pelanggan-pelanggan di luar Malaysia ini akan memberi kemudahan untuk semua pihak. Terima kasih kepada semua mereka yang sentiasa menyokong perniagaan kami ~  Jazakumullah khairan kathira Nur Aziz Online - Shopee My Shopee International Available for Local and Outside Malaysia buyers - Nur Aziz Online Shopee International Platform (SIP) overseas shop is now live!

Bacaan Surah YASIN Merdu - Oleh Maghfirah M Hussein

Image
  Bismillah... Bacaan merdu Surah YASIN - Berserta terjemahannya تَقَبَّلَ اللَّهُ مِنَّا وَمِنْكُمْ وَ تَقَبَّلْ ياَ كَرِيْمُ "Mudah-mudahan Allah menerima amal ibadah kita dan kamu semua, dan terimalah ya (Allah) yang Maha Mulia" امين...

Minat Nak Tambah Pendapatan Sampingan?

Image
 Assalamu'alaikum dan Salam sejahtera.. Pernah dengar tak produk berkualiti tinggi dan viral sekarang ni -  Go Nature Sacha Inchi Oil - by Ustaz Hanafiah Malek   🔎  Info   Sekarang ni kami sedang mencari mereka yang berminat untuk buat Dropship . Sangat-sangat mudah, cuma promot produk Go Nature Sacha Inchi Oil ni dan setiap tempahan dimasukkan terus kedalam sistem ahli. Semuanya dikawal oleh ahli sendiri. TIADA kawalan atau gangguan dari kami/HQ tau. Anda boleh bergerak bebas. Apa kelebihan menjadi dropship kami? TIADA yuran dikenakan untuk sertai kami | Daftar Percuma Support group oleh mereka-mereka yang sangat-sangat sporting Bahan-bahan iklan akan diberikan dan anda bebas untuk beriklan Keuntungan terus dari jualan | Tiada klaim semula dari kami/HQ Penghantaran 100% dilakukan oleh kami/HQ Ahli hanya lihat & tunggu keuntungan Mudah sahaja kan? Sambil-sambil kita ber SocMed sambil tu kita menjana pendapatan. Dengan hanya duduk didepan komputer/handphone sahaja. Promote Te

Resepi Asam Pedas Ikan Mak Zamnah

Image
 Bismillah.. dan Assalamu'alaikum wbt Hari ni kami di Nur Aziz Online bercuti (hooreyyy..) Memang tak ada plan nak ke mana-mana pun sebab memandangkan situasi Covid-19 di Malaysia mahupun dunia belum pulih sepenuhnya. Jadinya kita sekeluarga hanya duduk-duduk di rumah sahaja. Dalam sambil-sambil membelek internet, ternampak satu posting sahabat ni berkenaan Asam Pedas. ermmmm lama juga tak masak asam pedas ni, terliur pulak hehe So harini kita nak kongsi-kongsi resepi lah pulak. Asyik cerita bab meniaga je kan? Resepi yang saya kita nak kongsi kat sini ialah hasil nukilan mertua. Bahan-bahannya agak simple tapi rasanya memang masa makan tu tak hengat dah orang kat belakang 👀 Ok.. yang pertamanya kita perlukan ialah bahan-bahan: 1) BAHAN UTAMA : Ikan (kita suka guna ikan pari/parang/duri) 2) BAHAN-BAHAN KISAR 3 ulas bawang besar 3/4 ulas bawang putih (ikut saiz) 1 inchi kunyit hidup 1/2 inchi halia tua 2 genggam cili kering (terpulang ikut selera pedas|direndam hingga lembut) L

Surah Al-Kahfi - Bacaan dan Terjemahan

Image
  Surah Al-Kahfi - سورة الكهف Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani. Segala puji tertentu bagi Allah yang telah menurunkan kepada hambaNya (Muhammad), Kitab suci Al-Quran, dan tidak menjadikan padanya sesuatu yang bengkok (terpesong): (Bahkan keadaannya) tetap benar lagi menjadi pengawas turunnya Al-Quran untuk memberi amaran (kepada orang-orang yang ingkar) dengan azab yang seberat-beratnya dari sisi Allah, dan memberi berita gembira kepada orang-orang yang beriman yang mengerjakan amal-amal soleh, bahawa mereka akan beroleh balasan yang baik.  Mereka tinggal tetap dalam (balasan yang baik) itu selama-lamanya. Dan juga Al-Quran itu memberi amaran kepada orang-orang yang berkata:" Allah mempunyai anak". (Sebenarnya) mereka tiada mempunyai sebarang pengetahuan mengenainya, dan tiada juga bagi datuk nenek mereka; besar sungguh perkataan syirik yang keluar dari mulut mereka; mereka hanya mengatakan perkara yang dusta. Maka jangan-jangan pula engkau (wahai M

My Shoppe Updates

My Shoppe Updates
Welcoming 2022 - Free shipping + 10% Cash back return

Track My Shipping